Derks Optiek en Hoortechniek - Opticien

Beter Zien begint bij Derks Optiek & Hoortechniek

Beter zien begint bij Derks Optiek & Hoortechniek met het inventariseren van klachten en een oogmeting. Heeft u al een bril? Neem deze dan mee zodat we kunnen meten of deze nog voldoet. We laten u in ieder geval zien hoe de wereld eruit kan zien met een goede bril of contactlenzen.

De oogmeting

Het refractioneren (opmeten van de oogfout) gebeurt met behulp van een foropter (refractiemeter) en meestal een letterkaart.

Een grondige oogmeting bestaat uit een aantal onderdelen. Belangrijk is dat we rustig de tijd nemen om die meting uit te voeren. Heeft u al een bril? Neem deze dan mee zodat de meting sneller kan verlopen. Het resultaat van een goede meting is een passende bril waarmee u scherp kunt zien. Een brilvoorschrift (ter waarde van € 29,-) is bij Derks Optiek & Hoortechniek Druten inbegrepen bij uw bril.

Oogmetingen doen geen pijn. U hoeft zich niet speciaal voor te bereiden.

Brillenglas en montuur

De fabrikanten van brillenglazen zijn er de afgelopen jaren in geslaagd het glas steeds dunner en lichter te maken.
Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort aanzienlijk.

Bij de keuze van glazen en monturen zijn een aantal zaken van belang. Niet alle glazen passen bij elk montuur, en niet ieder montuur past bij uw smaak. Daarom zoeken wij net zo lang tot we de perfecte balans vinden tussen uw wensen, de juiste monturen en passende glazen.

Contactlenzen

De contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht, zonder het hoornvlies te raken. Niet ieder oog is geschikt voor het dragen van een contactlens.

Lenzen zijn een prima alternatief voor de meeste brillen. Er zijn heel veel verschillende soorten lenzen en er komen regelmatig nieuwe soorten lenzen bij. Wist u bijvoorbeeld dat er ook lenzen zijn met een leesbril­correctie? Bij Derksoptiek en Hoortechniek kunnen wij u prima adviseren bij de keuze van de juiste lenzen voor uw ogen. Kom gerust langs, onze contactlens­specialisten staan voor u klaar.

Harde lenzen

De harde lens is zeker de hardste van alle soorten lenzen of soorten contactlenzen.De meeste vormvaste lenzen laten meer zuurstof door dan andere soorten contactlenzen, daarom kunnen ze onder vrijwel alle omstandigheden, veilig gedragen worden.Vormvaste lenzen kun je jarenlang dag in dag uit dragen, ze hebben afhankelijk van het soort materiaal een levensduur van een tot vier jaar.

De contactlensspecialist besteedt veel aandacht aan het aanmeten van vormvaste lenzen, omdat dit maatwerk is. Vormvaste lenzen bieden zelf de oplossing bij speciale oogafwijkingen, ze zitten bovendien heel comfortabel.Het materiaal is minder hard en ze veel zuurstof door, bovendien zijn ze niet zo gevoelig voor beschadigingen en goedkoop in onderhoud.Elke vormvaste lens is uniek omdat deze soort contactlenzen speciaal op maat van je oog worden gemaakt. Vormvaste lenzen en harde lenzen zijn niet helemaal hetzelfde, vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Er zijn dus enkele verschillen tussen deze twee verschillende soorten lenzen.

Zachte lenzen

De naam van deze soorten lenzen verraad het al, zachte lenzen zitten heel comfortabel, je hoeft er bijna niet aan te wennen. Een nadeel is dat enkele oogfouten niet goed kunnen worden gecorrigeerd, maar als het wel kan, kan je de keuze maken tussen zacht of vormvast. Zachte lenzen moeten wel onderhouden worden, dit moet zeer nauwkeurig gebeuren.

De meest gebruikte zachte lenzen worden snel vervangen, dit gebeurt om vervuiling tegen te gaan. De meeste zachte lenzen worden elke maand vervangen. De meeste typen moet je elke twee weken of zelfs elke dag vervangen, maar er zijn er ook die een paar maanden meegaan. Dit hangt af van de soorten lenzen (of soorten contactlenzen) dat geschikt voor je is, en waar je voorkiest. (samen met de opticien).

Zachte lenzen zijn algemeen gezien groter dan vormvaste en bewegen minder op het oog. Daardoor kan er geen stof onder komen, wat met vormvaste lenzen wel kan. Hierom zijn zachte lenzen meer geschikt om te dragen bij sporten (zelfs bij contactsporten).

Daglenzen

Waarom zou je uw zachte lenzen elke dag vervangen? Het antwoord is simpel, voor gemak en comfort. Geen onderhoud en nooit vervuilde lenzen, maar elke dag frisse zachte contactlenzen. Nog niet eens een lenshoudertje nodig! Deze lenzen kan je afwisselend met je bril dragen, tijdens het sporten en het uitgaan lenzen en in het dagelijkse leven een bril. En als de bril je even niet aanstaat, zet je weer gewoon je lenzen in, gemakkelijk toch.

Deze lenzen zijn iets duurder dan gewone zachte lenzen, maar dit wordt gecompenseerd door geen kosten aan onderhoudsvloeistoffen en accessoires. U merkt het, elk van deze soorten lenzen heeft zijn voor- en nadelen.

Silicone hydrogel lenzen

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte lenzen die veel zuurstof doorlaten. Gemiddeld zo'n zes keer meer dan gewone zachte lenzen. Deze lenzen zijn dus geschikt voor je als je veer in droge ruimte bent. In deze omstandigheden kunnen je ogen na verloop van tijd rood worden en droog aanvoelen met gewone zachte lenzen. Deze lenzen biedden dan de oplossing. Deze lenzen kunnen zelfs dag en nacht ingehouden worden, maar dit moet dan eerst worden nagevraagt bij je contactlensspecialist.

Derks Optiek & Hoortechniek

Contactlens

Bel 0487-511 630 voor een afspraak
… kom daarna langs in onze winkel

Markt 1d, 6651 BC Druten
Telefoon:  0487 - 511 630

Openingstijden

Dinsdag

9.00 - 18.00

Woensdag

9.00 - 18.00

Donderdag

9.00 - 18.00

Vrijdag

9.00 - 17.30

koopavond 

18.30 - 20.00

Zaterdag

9.00 - 17.00

Online afspraak maken

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om online een afspraak te maken.
Bel (tijdens kantooruren) 0487-511 630 voor een afspraak, wij helpen u graag!

Derks Optiek en Hoortechniek is op de reguliere openingstijden geopend, op koopavond (vrijdag) tot 20.00 uur.

In verband met het coronavirus hebben we een aantal aanpassingen wat betreft onze werkwijze:

  • we nemen alle RIVM richtlijnen in acht
  • we werken uitsluitend 1 op 1
  • bel vooraf om een afspraak te maken

Ook hebben wij onze hygiëne maatregelen fors geïntensiveerd.

Voelt u zich niet 100% fit, stel uw bezoek aan onze winkel dan uit naar een later moment. Indien u een afspraak heeft, bel ons dan even om deze te verzetten: 0487 - 511 630.